Sauer blokkerte Madrids gater

Publisert

Rundt 2.000 sauer ble søndag 25. oktober ført gjennom Madrids gater. Begivenheten kalles Fiesta de la Trashumancia og har vært arrangert hvert år siden 1994. I følge arrangørene inngår ruten gjennom hovedstaden i systemet av gamle gjeterveier fra nord til sør i landet. Hensikten med arrangementet skal være å bringe naturen nærmere folket og hedre landets landbrukstradisjoner, samt støtte opp om bevaring av natur og dyreliv i Spania. I følge den spanske husdyrforeningen Feagas har Spania nærmere 100.000 kilometer med gjeterveier over hele landet som er viktige for landbruk og husdyrhold og som knytter forskjellige regioner sammen. I arbeidet for å bevare disse rutene har man i samarbeid med stat og regionsadministrasjoner klart å gjenopprette mer enn 3.000 kilometer med gjetervei. Å opprettholde de gamle rutene anses som viktig ikke bare for landbruket men også med tanke på bevaring av miljøet og for å sikre rekreasjonsområder som er interessante for turgåere og for turistnæringen. Fiesta de la Trashumancia (Transhumans-festen) er en tradisjon med røtter tilbake til middelalderen og har vært arrangert i sin nåværende form siden 1994. Foto: Sauer gjennom Madrids gater (Davidian Skitzou 2010).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter