Satt 11 dager på roret i åpen hav

Publisert

Tre menn fra sentral-Afrika ble funnet sittende på roet til en oljetanker i det den la til på Kanariøyene. Oljetankeren “Alithini II” hadde vært i sjøen elleve dager på reise fra Nigeria til Las Palmas.

De skal ha gjemt seg i et lite hulrom like bak roret på oljetankeren.

De har blitt tatt hånd om av spansk røde kors. En talskvinne for Røde Kors sier at de tre var i svært dårlig forfatning, primært dehydrerte men også utsultet. De har opplyst at de raskt gikk tom for drikke og vann. Hun sier de lett hadde risikert å falle i havet, tatt av en bølge, fryse eller tørste i hjel.

De var heldige da skipet seilte uten last og med det gikk langt høyere i vannet enn vanlig.

De tre som er mellom 23 og 27 år gamle har nå søkt om asyl i Spania.

Kilder i redningstjenesten på Kanariøyene forteller til spansk presse at man siden 2018 har sett totalt 19 personer over seks tilfeller som blindpassasjerer samme stedet på skip.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter