Santa Faz i Alicante 11. april

Publisert

Festivalen Santa Faz er knyttet til relikviet i klosteret med det samme navnet. Arrangementet har blitt markert i Alicante i over 500 år og nå har antallet deltakere økt til over 400.000 for denne religiøse festen.

Pilgrimsferden (romeria), som er en del av markeringen, er den nest største i Spania etterfulgt av Rocio.

Fyllefest for ungdom

Foruten denne religiøse delen blir gater og parker i Alicante fylt opp av ungdom som skal feste denne dagen. Politiet er spesielt på vakt for å holde orden med de unge. Man forbyr drikking på offentlig sted i de gatene og parkene dette pleier å skape problemer.

Pilgrimmene har møtt frem ved Santa Faz klosteret. Med seg har de en stokk med en rosmarin-kvast på toppen. 15.000 slike stokker har blitt produsert for fiestaen i 2023.

I år begynte feiringen torsdag 20. april med opptog fra klokken 08.00 frem til 10.00

Santa Faz er den største religiøse feiringen i Valencia-regionen. For å kontrollere massene er nærmere 700 politifolk, sivil-forsvar og brannfolk på vakt disse dagene.

Milagro de la Lagrima – Tårens under

De som går pilgrimsruten markerer et “under” som angivelig skal ha skjedd 17. mars 1489. Det skal over tid ha vært tørke i området, noe som førte med seg mye lidelse i et jordbrukssamfunn. Ved et under skal jomfruens tårer ha brakt vann.

Relikviet – Det hellige ansikt

Under feiringen går folk i prosesjon til kapellet i Santa Faz klosteret. Der vil mange gjerne helt frem til alteret for å ta på ikonet som viser Jesus ansikt. Ikonet er sentralt i feiringen, dette er et relikvie som i følge katolsk mytologi er knyttet til kledet Jesus skal ha tørket seg med da han bar korset under jødenes påskefeiring. Kledet man har i Alicante skal ha kommet hit via Roma hvor det i en periode tilhørte Keiseren Tiberio.

Kapellet pleier å åpne dørene allerede klokken 05.00 for å ta i mot de første pilgrimmene som går ruten i Alicante.

Fyll og søppel

Selv om spanske fiestaer normalt har et religiøst opphav der det for de fleste en god anledning til å ta noen dager fri fra jobb og tilbringe tid med venner og familie. I Alicante er tradisjonen at man samles på San Juan stranden hvor det inntas mye alkohol. Synet av store mengder søppel er vanlig hvert år.

Offisielt program for Santa Faz i Alicante 2023:

Programación de la Romería de Santa Faz

Itinerario: 

07:45 Concatedral de San Nicolás (Puerta Negra)

08:00h: Acto de inicio de La Peregrina. Concatedral de San Nicolás

De 8.00h a 10.00h. Recorrido Comprendido desde San Nicolás hasta el Monasterio de la Santa Faz.La duración del mismo dependerá de la marcha de la comitiva oficial

Calle Miguel Soler
Calle San Nicolás
Calle Mayor
Plaza Santa Faz
Calle Mayor
Calle Villavieja
Calle Virgen del Socorro
Avenida de Denia
Ctra. Alicante-Valencia-Caserío Santa Faz

10:30-11,30h: Apertura del Camarín para extracción de la imagen de la Santa Faz

Misa Oficial. Plaza de la Santa Faz
Duración 1 hora aproximadamente
Posterior cierre del Camarín

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: