Sánchez gjenvalgt som PSOE-leder

Publisert

Pedro Sánchez er overraskende gjenvalgt til leder av det spanske arbeiderpartiet PSOE. Sánchez ble avsatt av partiets styre i fjor, fordi han ikke ville støtte fire nye år med den konservative PP-regjeringen ledet av statsminister Mariano Rajoy, en regjering han mente hadde tapt sin troverdighet som følge av utallige korrupsjonsskandaler.  —————————————————————————————————————-

Søndag 21. mai ga medlemmene i PSOE (Partido Socialista Obrero Español) klar beskjed til partiledelsen om hva de mente om avsettelsen av Sánchez i fjor høst. Sánchez ble gjenvalgt med nær 50 prosent av stemmene, foran det som i manges øyne var partiledelsens yndling og store favoritt Susana Díaz 40 prosent. Outsideren Patxi López fikk 10 prosent.

Les også:

Opprør i PSOE: Ber lederen gå av

Sánchez går av som partileder

Sluker kameler for å unngå nyvalg


Ny regjering i Spania?

Dersom Sánchez gjenopptar sine ambisjoner om å få kastet den nåværende regjeringen til Partido Popular og Mariano Rajoy, vil mistillitsforslaget som Unidos Podemos fremsatte 19. mai få ny aktualitet. PSOEs styre har varslet at de ikke vil støtte et eventuelt mistillitsvotum. Med Sánchez ved roret kan dette endre seg.

Det korrupsjonstyngede PP og statsminister Mariano Rajoy har etter parlamentsvalget i juni i fjor ikke lenger flertall i Kongressen. Partiet sitter nå i mindretallsregjering og er helt avhengig av støtte fra de andre partiene.

Dersom den allerede tynnslitte støtten forsvinner, vil Rajoy-regjeringens dager være talte. Spørsmålet henger i luften, men en ting vet man etter PSOEs partiledervalg den 21. mai. Sánchez er gjenvalgt etter konsekvent å ha sagt nei til Rajoy, en posisjon han neppe kommer til å endre.

Les også: Mistillitsforslag mot statsministeren  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter