Sánchez går av som partileder

Publisert

Pedro Sánchez går av som leder for det spanske arbeiderpartiet PSOE. Den unge partilederens urokkelige nei til statsminister Rajoys forsøk på å danne ny regjering i Spania har ikke falt i smak hos flertallet i partiets landsstyre. Lørdag 1. oktober stemte styret nei til nominasjonsprosessen og det ekstraordinære landsmøtet Sánchez i et forsøk på å avklare sin situasjon hadde foreslått skulle holdes i slutten av oktober. Før dette hadde han mistet tilliten til over halvparten av medlemmene i sitt eget sentralstyre som i slutten av september trakk seg i protest.

Det er regjeringskrisen i Spania og frykten for enda et nytt parlamentsvalg som nå splitter landets nest største parti. Mens partileder Pedro Sánchez kategorisk sa nei til fire nye år med statsminister Mariano Rajoy og det konservative Partido Popular, er andre deler av partiet mer redd for alternativene (et nytt og ukjent samarbeid med det mer radikale «opprørspartiet» Podemos, eller, dersom det skulle feile, et nytt parlamentsvalg i desember, det tredje på ett år).

Sánchez plan var et nei til Rajoy, for deretter å presentere et alternativ til regjering støttet av Podemos og sentrum-høyrepartiet Ciudadanos. Lørdag 1. oktober ble det satt en sluttstrek for denne planen av partiets eget landsstyre. Det er nå ventet at en ny partileder og et nytt sentralstyre vil åpne for en Rajoy-regjering og på den måten unngå nyvalg.

Pedro Sánchez var leder for PSOE i drøyt to år, etter å ha tatt over for Alfredo Pérez Rubalcaba i 2014.

Les også: Opprør i PSOE: Ber lederen gå av

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter