Sánchez bedt om å danne regjering

Publisert

Kong Felipe VI har bedt PSOE-leder Pedro Sánchez om å danne regjering i Spania. Lederen for det spanske arbeiderpartiet får oppgaven etter at det konservative Partido Popular og statsminister Mariano Rajoy fremdeles ikke har oppnådd støtte for en ny periode. Pedro Sánchez hadde allerede vist interesse for å starte forhandlinger, men stilte som betingelse at Rajoy frasa seg initiativet. Etter spanskekongens andre runde med individuelle partiledersamtaler er det nå klart at Sánchez får oppgaven.

Det er nå ventet to til tre uker med forhandlinger i Spania før en eventuell regjering kan komme på plass. Det nye sosialdemokratiske alternativet Podemos og partileder Pablo Iglesias har kommet med et tilbud om regjeringssamarbeid på venstresiden. Partiet er ventet å spille en nøkkelrolle i forhandlingene.

Pedro Sánchez har på sin side uttalt at han vil snakke med «alle» partiene.

Før PSOE-lederen kan ta en endelig avgjørelse må det rådslås med medlemmene i eget parti og til slutt tas en avgjørelse gjennom partiets demokratiske organer.

Les også: Kan bli Spanias nye statsminister

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter