Sammenliknet homser med nazister

Publisert

Ordfører Adolfo Pacheco (Partido Popular) i kommunen Villaconejos like utenfor Madrid står i fare for å måtte trekke seg fra vervet etter å ha sammenliknet lesbiske, homofile, bifile og transpersoner med nynazister. Ordføreren skal ha nektet å heise LHBT-flagget under de spanske Pridedagene. Da han senere skulle begrunne avgjørelsen, mente han at det samme ville ha skjedd dersom «en gruppe nynazister» hadde spurt om å få heise sitt flagg.

Ordfører Pacheco (PP) skal før de spanske Pridedagene i slutten av juni ha ignorert en formell forespørsel fra representanter fra partiet PSOE om å heise homseflagget. Mens fasaden på rådhusene i nabokommunene var dekorert i regnbuens farger, hovedstaden Madrid inkludert, forble rådhuset i Villaconejos fritt for flagg.

At ordføreren valgte å overse forespørselen skapte i seg selv reaksjoner. Verre ble det da han for noen dager siden ble konfrontert med saken i et kommunestyremøte og skulle begrunne hvorfor. I følge ordføreren ville «en gruppe nynazister som kom og ba om å få heise hakekorsflagget» også ha fått nei.

I følge avisen El País har PSOE bedt Pachecos trekke seg som ordfører. I en uttalelse sier partiet at det «ikke under noen omstendigheter» kan regnes som akseptabelt at en ordfører kommer med slike utsagn. PSOE viser til behovet for å respektere alle typer mennesker i kommunen og mener uttalelsen er uforenelig med det å inneha et ordførerverv.

Les også:

Kalte politisk motstander «hore»

«Jo mer nakne, jo mer elegante»

Foto: Ordfører i Villaconejos, Adolfo Pacheco (PP).

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter