Sabotør tømte ut 60.000 liter

Publisert

Politiet etterforsker nå sabotasjen som førte til at 60 000 liter vin ble ødelagt etter at en kamuflert person åpnet kranene på to vinbeholdere.

José Moro, eier av bodegaen Cepa 21 i Castrillo de Duero (Valladolid), anslår tapet til 2,5 millioner euro.

Det var natt mellom lørdag og søndag forrige helg at en person brøt seg inn og åpnet kranene til to vintanker. Et overvåkningskamera fanget opp personen, som mistenkes å være en kvinne.

Ifølge Guardia Civils etterforskere viser personens fremgangsmåte og bevegelser at han hadde god kjennskap til vintankenes konstruksjon og plassering. Gjerningspersonen kan være en tidligere ansatt.

Ansiktet er ikke synlig på overvåkningsbildene, og en regnfrakk eller annet beskyttelsesutstyr gjør at man ikke kan se personens klær.

Totalt er 60 000 liter vin ødelagt, deriblant Malabrigo, som er laget på Tempranillo-druen og har fått 92 poeng av vineksperten Parker, og Horcajo, som koster 90 euro flasken og har fått 93 poeng av Parker, skriver ABC.

José Moro var den første spanske vinmakeren som havnet på Forbes’ liste over de 100 mest innovative entreprenørene. José er tredje generasjon av den berømte vinmakeren Emilio Moro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter