Ryanair størst i Spania, Norwegian nummer fem

Publisert

Ryanair ble størst i Spania i 2017. Det irske lavprisselskapet hadde i fjor mer enn 38,5 millioner reisende ved spanske flyplasser, over 14 millioner flere enn Vueling på andre. Iberia ble tredjestørst, etterfulgt av Easyjet, Air Europa og Norwegian på femte. Totalt ble det registrert nærmere 250 millioner passasjerer ved spanske flyplasser i fjor, over 8 prosent mer enn i 2016 og det høyeste i landets historie.

Tallene fra det spanske flyplasselskapet Aena viser at Ryanair hadde over 38,5 millioner reisende i Spania i fjor. Det spanske lavprisselskapet Vueling kom på andre med litt over 24 millioner, etterfulgt av Iberia (også spansk) med 14,2 millioner, Easyjet med 13,9 millioner, Air Europa med 10,6 millioner og Norwegian med 7,2 millioner.

Totalt ble det registrert 249,2 millioner passasjerer ved spanske flyplasser i fjor, en økning på 8,2 prosent sammenliknet med 2016 og det høyeste i landets historie.

Det høye passasjertallet forklares med økt turisme. Ni av de ti største flyplassene i landet ligger på steder der sol og bading er største “eksportvare”.

Den mest travle flyplassen var imidlertid Madrid-Barajas med 53,4 millioner passasjerer, en økning på nærmere 6 prosent fra 2016. Deretter fulgte Barcelona-El Prat med 47,2 millioner, over 7 prosent mer enn året før. Til sammenlikning hadde Alicante-flyplassen på Costa Blanca 13,7 millioner reisende, en vekst på hele 11,1 prosent.

De ti største flyplassene i Spania i 2017 var Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Málaga, Alicante, Gran Canaria, Tenerife Sur, Ibiza, Lanzarote og Valencia.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter