Russisk luksus-yacht senket på Mallorca

Publisert

En 154 fot lang luksus-yacht, eid av den russiske våpen-produsenten Alexander Mejeev, ble senket i havnen på Mallorca. Det var et av mannskapet, en 56 år gammel mann fra Ukrania, som åpnet flere ventiler i skroget på båten.

Alexander Mejeev er direktør for våpenprodusenten Rosobonexport og arbeider for Rostec som også produserer våpen. I det den Ukrainske sjømannen ble pågrepet for å ha senket den 156 fot lange luksus-båten “Lady Anastasia” skal han ha sagt:

– Min sjef er en kriminell som selger våpen som dreper det ukrainske folk.

Han skal ha sett bilder fra angrepet på Ukrania hvor han så at det ble brukt våpen fra selskapet til eieren av “Lady Anastasia”.

– Jeg sa til meg selv at hva skal jeg med en jobb her så lenge jeg har mitt land. Jeg har gjort min jobb som mekaniker ombord på en god måte. Jeg har en god lønn men jeg skal kjempe for landet mitt.

Yachten endte opp som halvveis nedsenket med store skader på motor-rommet og båtens elektriske systemer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter