Røyken blir dyrere

Publisert

Alle de store tobakksfirmaene setter nå opp prisene på sigaretter med ca. 25 cent. En tjuepakning vil i gjennomsnitt koste rundt 4,15 euro. I følge firmaene er prisøkningen nødvendig etter at regjeringen har satt opp avgiftene på tobakk.

De tre store tobakksfirmaene Philip Morris (Malboro, Chesterfield og L&M), Japan Tobacco International (Winston og Camel), Altadis (Fortuna og Ducados Negro) har allerede bestemt at prisene skal opp. Man regner også med at British American Tobacco (Lucky Strike og Pall Mall) vil følge etter.

En talsmann for Altadis sier at prisøkningen er nødvendig for å stabilisere markedet for salg av sigaretter i Spania. Altadis er det eneste firmaet som har produksjonsanlegg på spansk jord. De har  ifølge talsmannen det høyeste antallet ansatte i Spania og er den produsenten som kjøper mest råvarer fra spanske bønder.  

Av Ole C. Glad 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter