Barna i Spania får nå gå ut en time

Publisert

Barna i Spania får nå gå ut en time hver dag. En gang mellom klokken ni på morgenen og ni på kvelden. De kan ta med seg egne leker ut og bruke ting som sykkelen eller sparkesykkel. Maske er anbefalt men ikke påbudt.

Når barna spaserer en tur eller sykler må de holde seg maks en kilometer fra deres hjem.

Slik er de nye reglene for barna fra og med 27. april:

Barn opptil 14 år kan gå ut i følge med voksne. De kan bli med på butikken og andre ærend i tillegg til å spasere en enkelt tur. Ungdom fra 15 til 17 år kan gjøre de samme aktivitetene alene.

Visestatsminister Pablo Iglesias ber om unnskyldning for den klønete måten regjeringen har håndtert utrullingen av den nye fasen for karantene hvor barna får mer frihet.

Etter et skred av kritikk endret regjeringen den opprinnelige avgjørelsen om å bare la barna gå ut for å gjøre ærend sammen med en voksen. Barna skulle opprinnelig bare få bli med som følge på vei til butikken, banken, eller apoteket. Å gå på en regelrett luftetur skulle opprinnelig forbli forbudt.

Massiv kritikk mot regjeringens opprinnelige regelverk

Bare timer etter at regjeringens talskvinne Maria Jesus Montero publiserte de nye reglene som lar barna slippe ut måtte regjeringen gi etter for det skred av kritikk som fulgte. Senere på dagen ble det gjort kjent at de skulle få lov til å «gå på tur». Og ungdom kan også få gjøre det samme uten følge med voksne.

Utrullingen av denne nye fasen kritiseres av nesten alle eksperter og kommentatorer. Ikke bare er det klønete av regjeringen å legge frem uklare regler den har også måtte endre på reglene etter få timer.

En av ekspert-medlemmene i komiteen som har gitt råd til regjeringen, Azucena Diez, sier til storavisen El Pais, at regjeringens beslutning totalt har ignorert ekspertenes råd. Diez er barnelege og psykolog og sier at det regjeringen har lagt opp til helt ignorerer barnas faktiske behov som er fysisk aktivitet og lek.

– Tror de barna er lengter etter å få bli med til banken, spør barnelegen retorisk i intervjuet med El Pais.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter