Romsøppel falt ned i Alicante

Publisert

Metalldeler man antar er fra romskip eller satellitter er den siste tiden funnet på tre forskjellige steder i provinsene Alicante og Murcia. De to første objektene ble funnet i Mula og Calasparra i Murcia for noen dager siden. Onsdag 11. november ble en nytt funn gjort ved Elda i Alicante. Sistnevnte gjenstand ble først antatt å være en del fra en flyvemaskin knyttet opp mot flytrafikken ved flyplassen Alicante-Elche. Det skal imidlertid være avkreftet av flytekniske eksperter. Det antas derfor at siste funn også er et eksempel på romsøppel.

Normalt brenner det såkalte romsøppelet opp på vei inn i jordens atmosfære. Det hender imidlertid at hele eller deler av gjenstanden når jorden intakt. Man regner med at et sted mellom 17.000 til 19.000 større og mindre gjenstander fra satellitter og romskip til enhver tid er i sirkulasjon rundt jorden. På grunn av kjemikalier og strålefare anbefales det at man ikke berører gjenstandene som har falt ned. Romsøppelet i Murcia og Alicante skal ikke ha vært radioaktivt og er sendt til laboratorium for nærmere undersøkelser.

Foto: Den første gjenstanden som ble funnet i Mula i Murcia 3. november (Guardia Civil 2015).

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter