Robotfisk skal avsløre miljøutslipp

Publisert

Havnemyndighetene i Gijon i Nord-Spania får i løpet av neste år et nytt, effektivt og toppmoderne våpen i kampen mot miljøkriminalitet. Britiske forskere har utarbeidet en spesialdesignet halvannen meter lang robotfisk, som er utstyrt med kjemiske sensorer som skal oppdage utslipp i havet. Skulle fisken oppdage utslipp, vil den automatisk gi informasjon til havnemyndighetene ved hjelp at et elektronisk kommunikasjonssystem.

Havnemyndighetene i Gijon i Nord-Spania får i løpet av neste år et nytt, effektivt og toppmoderne våpen i kampen mot miljøkriminalitet. Britiske forskere har utarbeidet en spesialdesignet halvannen meter lang robotfisk, som er utstyrt med kjemiske sensorer som skal oppdage utslipp i havet. Skulle fisken oppdage utslipp, vil den automatisk gi informasjon til havnemyndighetene ved hjelp at et elektronisk kommunikasjonssystem. Hvis forsøket i Gijon blir en suksess, vil robotfisken, som opererer helt uten fjernstyring, bli å finne hos en rekke havnemyndigheter rundt om i verden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter