Rettssak mot tidligere PP-president

Publisert

Bedragerisaken mot Partido Populars tidligere regionspresident i Valencia, José Luis Olivas, er i gang. Olivas som var Valencias regjeringssjef fra 2002 til 2003 er tiltalt for skattesvindel og dokumentforfalskning og risikerer opptil tre års fengsel. I tillegg er han tiltalt for uforsvarlig styring og bedrageri i en annen sak etter å ha ledet de to tidligere valensianske bankene Bancaja og Banco de Valencia til økonomisk ruin.

Rettssaken mot Olivas startet tirsdag 18. oktober og gjelder et forhold som går tilbake til 2008. Sammen med den medtiltalte forretningsmannen Vicente Cotino (også tiltalt i Gürtel-saken) skal den tidligere Valencia-presidenten ha flyttet penger mellom firmaer og forfalsket dokumenter med det for øyet å unndra skatt. I tillegg til tre års fengsel er det fremsatt et krav om erstatning på 200.000 euro, skriver avisen El Mundo.

José Luis Olivas er også tiltalt for bedrageri i en av Spanias mange banksaker. I 2008 var han leder for Bancaja og Banco de Valencia, to valensianske banker som senere gikk til grunne i finanskrisen. Olivas ble deretter gjort til visepresident i bankgruppen Bankia med Rodrigo Rato som sjef.

Les også: Spansk storbank jukset på børs

Da Olivas senere måtte gå av som visepresident i Bankia i 2011, ble det klart at alle de tre banken han hadde vært med på å lede hadde tapt enorme pengesummer. Bankia overlevde riktignok krisen etter å ha blitt tilført over tjue milliarder euro av den spanske stat, men ledelsen i banken Rodrigo Rato inkludert står i dag tiltalt for uforsavrlig styring og bedrageri. Fiaskoen til de tre bankene Olivas var med på å lede har i ettettid gitt ham tilnavnet Ruinens president (Presidente de la ruina).

Les også: Eks-minister i retten for bedrageri

Olivas var regionspresident i Valencia fra juli 2002 til juni 2003 og ble etterfulgt av Francisco Camps (PP), også tiltalt for bedrageri i den såkalte Formel 1-saken.

Les også: Brukte 100 millioner på racerbaneFoto: PPs tidligere regionspresident i Valencia José Luis Olivas (t.v.) og eks-finansminister i Rodrigo Rato. 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter