Restaurering «ødela» borg fra 800-tallet

Publisert

Restaureringen av en over tusen år gammel middelalderborg i Cádiz i Syd-Spania vekker oppsikt. Castillo de Matrera som ble bygget på 800-tallet og som står på Spanias offisielle kulturarvliste har fått en «moderne» overhaling. De gamle ruinene er tatt fra hverandre og satt sammen til en ny konstruksjon, der en kunstig vegg skal symbolisere borgens opprinnelige høyde. Forsøket på å gjenskape historien får imidlertid sterk kritikk fra spanske eksperter på fortidsminner. Restaureringen anses for å ha ødelagt både utseende på borgen og fremtoningen ruinene har i landskapet.

Restaureringen av Matrera-borgen i Villamartín i Cádiz-provinsen forsvares av arkitekten bak arbeidet Carlos Quevedo. Han er overrasket over de negative reaksjonene og påpeker at liknende jobber er blitt gjort tidligere.

Før restaureringen startet skal prosjektet også ha fått godkjennelse av regionsmyndighetene i Andalucía.

Kommunearkitekten i Villamartín, José María Gutiérrez, gir også sin støtte til arbeidene og mener gjenoppbyggingen ligger innenfor kravene til «moderne restaurering». Borgen ligger på privat tomt. Det skal være landeieren som ha betalt regningen.

Castillo de Matrera ble bygget i det 9. århundre. Stedet har siden 1985 stått på Spanias kulturarvliste, Bien de Interés Cultural (BIC).

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter