Rekordmange turister til Spania

Publisert

Spanias popularitet slår nye rekorder. I løpet av årets åtte første måneder har 52,5 millioner mennesker besøkt landet. Det er over ti prosent mer enn på samme tid i fjor. Bare i august måned alene var antallet tilreisende over 10 millioner. Dersom trenden fortsetter ut året vil man komme over fjorårets rekord på 68,1 millioner.

Som vanlig er Storbritannia landet der den største gruppen turister kommer fra. Tall fra spanske myndigheter viser at hele 12,4 millioner briter hadde besøkt landet til og med august måned. Det utgjør over 23 prosent av totalen. Britenes nei til EU-medlemskap i juni ser ikke ut til å ha hatt noen negativ effekt på antallet, en andel som har økt med 13 prosent siden august 2015, skriver den spanske avisen Expansión. Etter Storbritannia følger Frankrike og Tyskland. De nordiske landene utgjør den fjerde største gruppen.

Spania er per dags dato det tredje mest besøkte landet i verden etter USA og Frankrike. Det populære ferielandet kom for første gang over 60 millioner besøkende i 2013, nærmere bestemt 60,7 millioner. I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner og i 2015 til 68,1 millioner.

Tallene er basert på det spanske industri-og turismedepartementets månedlige beregninger på grensepasseringer (FRONTUR).

Les også: Spania mer populært en noensinne

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter