Rekordmange nye smittede etter nyttårsfeiringen, men avviser nye restriksjoner

Publisert

I Valencia regionen har er det registrert nesten 23.000 nye smitte-tilfeller en siste helgen. Det er de som er smittet i løpet av nyttårsfeiringen man nå ser tester positivt.

Til tross for dette avviser president for Valencia-regionen at det vil komme nye restriksjoner i regionen. Få av de smittede blir alvorlig syke på grunn av vaksinen. I lys av det presidentens siste uttalelsen om at man må håndtere denne siste bølgen “på en annen måte” enn tidligere og med det unngå nye restriksjoner på folks bevegelser og næringslivet.

Skolene åpner igjen

Ximo Puig har bekreftet at skole-elevene vil vende tilbake til skolene etter endt juleferie nå. Enkelte steder har man sett foreldrene protestere på dette og be skolene om å vente minst en uke med å begynne vanlige klasser på nytt.

I Valencia-regionen gir man nå folk i aldersgruppen over 50 år sin tredje vaksine-dose. Eventuelt dose nummer to for de som fikk Janssen vaksinen som ble satt med en dose.

Verst i nord-Spania

Smitteraten i Valencia-regionen er nå 1823,77 pr 100.000 siste to ukene. Dette er under snittet for Spania som ligger på 2574. Verst ut i Spania er regionen Navarra med 6422, Aragon-regionen med 4213, Castilla y Leon med 3761 og Baskerland med 4959.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter