21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Rekordmange båtimmigranter til Costa Blanca

Over 350 båtimmigranter er i løpet av 2017 kommet til Costa Blanca, et uvanlig høyt tall så langt nord og det høyeste som er registrert for provinsen Alicante. Spanske Røde Kors har i andre halvdel av november assistert totalt 73 personer fra Torrevieja i syd til Benidorm og Xàbia i nord. Immigrantene var fordelt på seks båter og kom fra Algerie og andre land i Afrika. Den siste båten ankom Benidorm natt til tirsdag 21. november med åtte personer, to av dem mindreårige.

De åtte immigrantene som ankom Benidorm om natten tirsdag 21. november skal ha lagt på sprang da de nådde land ved stranden Poniente. Politiet skal imidlertid ha stoppet flukten og bragt de nyankomne til nærmeste politistasjon. Tre av immigrantene skal ha hatt behov for legehjelp for mindre skader de hadde pådratt seg på vei til Spania. To personer var mindreårige. Spanske Røde Kors har i andre halvdel av november assistert totalt 73 personer fra Torrevieja i syd til Benidorm og Xàbia i nord. Immigrantene var fordelt på seks båter og kom fra Algerie og andre land i Afrika.

Aldri før har det kommet flere båtimmigranter til Costa Blanca og Alicante-provinsen. I løpet av 2017 er tallet kommet opp i over 350 personer, fordelt på et femtitalls småbåter.

Tallet er høyt så langt nord i Middelhavet. De fleste båtimmigrantene ankommer Spania lenger syd.

Provinsregionen Murcia er blant stedene som den siste tiden har fått merke tilstrømningen i syd. Fra 17. til 18. november ankom tilsammen 494 immigranter provinsens kyst. Den spanske regjeringsdelegasjonen i Murcia betegnet i spanske medier ankomsten som «et koordinert og uakseptabelt angrep på våre grenser”. 

Relaterte saker

- Advertisement -