Rekordhøye 28 millioner besøkende

Publisert

Spania fortsetter å slå rekorder i antall tilreisende. I første halvår i år mottok landet hele 28 millioner besøkende fra utlandet. Det representerer en økning på 7,3 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Økningen skyldes først og fremst tilstrømningen fra de tradisjonelt største besøksgruppene Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Alle regioner i landet der turismen er viktig for økonomien opplever økning, bortsett fra Balearene. Bare i juni kom det 6,6 millioner besøkende til landet – en økning på 4,5 prosent og det høyeste tallet for juni siden tellingene startet.

Tallene er hentet fra det spanske turistdepartementets månedlige undersøkelser om grensepasseringer (Movimientos Turísticos en Frontera). I fjor var antallet besøk fra utlandet for første gang over 60 millioner mennesker, en rekord som står for fall dersom tendensen fra i år fortsetter.

Foto: Tossa de Mar på Costa Brava, Wikimedia Commons 2006.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter