Reitan risikerer fengsel i Spania

Publisert

Den norske forretningsmannen og Rema 1000-gründeren Odd Reitan risikerer fengselsstraff på 11 år for skatteunndragelse i Spania. Saken går tilbake til 2004 da Reitan i følge spanske påtalemyndigheter skal ha kjøpt en større eiendom i Marbella uten å melde inn hele kjøpsbeløpet til myndighetene. Etterforskningen i saken er nå avsluttet og Reitan, samt advokaten han brukte i Spania og selgerne av eiendommen står tiltalt.

Allerede i 2011 skrev den spanske avisen El País om den norske forretningsmannen og gründeren Odd Reitan som var innblandet i en svindelsak i Marbella. Reitan skal ha kjøpt tomt og hus i den andalusiske feriebyen for 9 millioner euro, men kun ha oppgitt en kjøpesum på 3,5 millioner. I følge spanske påtalemyndigheter skal de resterende 5,5 millioner euroene ha blitt betalt selgerne svart.

Den spanske advokaten som Reitan brukte, Domingo Cuadra, drev angivelig en lyssky virksomhet der han hjalp utenlandske kjøpere med å lure seg unna skatter og avgifter ved kjøp av fast eiendom, en større svindelsak kjent som Caso Cuadra i Spania. I Reitans tilfelle er både advokaten Cuadra og paret som solgte nordmannen eiendommen også tiltalt i saken.

I følge Dagbladet hevder Reitan selv at han var i god tro da han gjorde kjøpet og har gjennom sine advokater anket tiltalespørsmålet. Dersom anken blir avvist risikerer den norske forretningsmannen å måtte møte i retten i Marbella tiltalt for omfattende skattejuks med en påstand på 11 års fengsel og bøter tilsvarende mer enn 14 millioner kroner.

Les også: Reitan under etterforkning i Spania

Foto: Forretningsmann og gründer Odd Reitan (Kjetil Ree 2014).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter