11 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Reisende fra utlandet må i «karantene»

Det spanske innenriksdepartementet har besluttet at fra og med 15. mai må de som skal reise inn i Spania bekrefte de faktisk bor i Spania, dette gjelder også spanske borgere.

Alle som reiser inn må isolere seg selv i 14 dager. Dette kan man gjøre i egen bolig og bare gå ut for viktige ærend som å handle etc.

Den spanske ambassaden forteller til SpaniaPosten at dagens regime for innreise til Spania gjelder frem til 24. mai. De forventer at det vil komme nye signaler fra regjeringen i Madrid innen den tid.

Kravet vil gjelde så lenge Spania er i «alarm-tilstand» noe som trolig betyr til slutten av juni etter hva Spanias statsminister Pedro Sanchez har sagt.

Innskjerpingen er ment å kontrollere ankomster til Spania fra Schengen-området, inklusive Norge. Spanske myndigheter vil på denne måten forhindre at spanjoler som bor utenfor Spania tar med seg Corona-viruset til Spania og sprer smitten på nytt. Spania har endelig fått ned Corona-smitten og vil unngå nye utbrudd.

Offisielt heter deg seg at tiltaket med 14. dagers karantene har vært et krav i Spania siden 23. mars, for de som ankom Spania fra land utenfor Schengen. Innenriksdepartementet har med denne siste oppdateringen utvidet kravet til å også gjelde de som reiser fra land i Schengen sonen.

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]

2 KOMMENTARER

Comments are closed.