“Regnskapet” skal verifiseres

Publisert

EU-kommisjonen sender folk fra Eurostat til Madrid for å sjekke at tallet på Spanias samlede underskudd for 2011 nå er korrekt. Kommisjonens representanter skal være overrasket over problemet med å komme frem til et endelig tall. Tre ganger har sifrene blitt endret. Den siste justeringen kom 17. mai, som følge av at regionene Madrid, Valencia og Castilla-León ikke hadde oppgitt hele sitt underskudd. Det samlede underskuddet er nå satt til 8,9 % av bruttonasjonalprodukt (BNP).

I november i fjor ble det sagt at underskuddet for 2011 ville havne på mellom 6 og 7  % av BNP. Senere kunne regjeringen Rajoy melde at tallet var på nærmere 8 %. Tilslutt, i april i år, ble det slått fast at det endelige tallet var  8,51 %. Dette var den offisielle beregningen som ble sendt til Eurostat, EUs eget statistikkontor. Men også dette tallet viste seg å være for lavt.

Når regjering igjen måtte melde om endringer, bestemte EU-kommisjonen seg for å sende eksperter fra Eurostat til Madrid for å dobbeltsjekke tallene.

Oppgjøret som nå skal kontrolleres ble sendt inn av Spania 17. mai, med en forklaring om hvorfor det igjen var gjort endringer. Begrunnelsen skal ha vært at man i de tre PP-styrte regionene Madrid, Valencia og Castilla-León tidligere ikke hadde regnet med en del pågående oppdrag, regninger som ennå ikke var betalt og som derfor ikke var tatt med i beregningen.

Av Ole C. Glad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter