Regjeringen får kritikk etter snøkaos

Publisert

Vind, regn, snø og kuldegrader skapte torsdag 19. og fredag 20. januar kaos på veiene flere steder i Spania. Også tog måtte innstilles og flere tusen husstander var uten strøm. Landets regjering få nå kritikk av opposisjonen for ikke å ha forberedt seg på snøværet.

Oppmerksomheten rettes spesielt mot de mange tusen som stod fast på motorveiene i Comunidad Valenciana og Castilla-La Mancha. Avisen EL País refererer blant annet til en familie på tre voksen og et barn på seks år som skal ha ventet i hele 17 timer på å få kjøre videre. Familien som måtte tilbringe natten i bilen skal ikke ha fått noe informasjon eller hjelp fra vegtrafikkmyndigheter.

Bare i Comunidad Valenciana alene skal rundt 1.600 biler ha blitt stående på motorvei A-3. Av disse ble rundt 400 kjøretøy med ca. 500 personer natt til fredag 20. januar nødt til å overnatte i bilene før brøytebilene igjen kunne åpne veien.

På samme tid i provinsen Albacete i Castilla-La Mancha var 7.000 husstander uten strøm. Snø og kulde har også ført til togstans flere steder i landet.

Under en pressekonferanse fredag 20. januar beklaget Spanias samferdselsminister Íñigo de la Serna (Partido Popular) situasjonen. Ministeren ville imidlertid ikke påta seg skyld for snøkaoset, en situasjon han oppsummerte som «et sett av eksepsjonelle omstendigheter».

Partido Popular får imidlertid kritikk av opposisjonspartiet PSOE. Partiet mener det er kritikkverdig at tusenvis av mennesker som stod fast i mange timer på veier og i tog ikke fikk informasjon eller annen assistanse.

«Det som skjedde vitner om manglende forberedelser og tiltak. Dette førte til at tusenvis av mennesker ble sittende fast i biler og tog, i noen tilfeller uten strøm, varme, vann og mat – og uten informasjon i flere timer. Folk må kunne føle seg sikre på at dette ikke skjer igjen» heter det i en uttalelse fra César Ramos, PSOEs talsmann i parlamentskomiteen for utvikling og samferdsel (Fomento).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter