Reduserer hundeeksrementer i gaten

Publisert

I fjor, etter å ha mottatt mange klager, lanserte Valencia en kampanje for å bevisstgjøre hundeiere om hvordan de må ta vare på dyrene sine, ikke bare hjemme, men også ute på gaten. Politiet utførte strenge kontroller i gater og parker, og skrev ut bøter opp til 750€ til et høyt antall hundeiere som ikke respekterte reglene, som å ikke ha potensielt farlige hunder i bånd og ikke ta opp ekskrementene til maskotene sine. 

Nå har byen Xativa i Valencia gått enda lengre, og har påbudt at alle hunders ADN må registreres, slik at ekskrementer som ikke blir tatt opp kan bli identifisert og lede direkte til eier, som må ut med 200€ i bot. 

Hver gang agentene finner hundeekskrementer, blir det lagt i en flaske, brakt til laboratoriet, og i løpet av noen minutter blir eier identifisert. Siden denne litt uvanlige prosedyren ble satt i verk, har byen redusert ekskrementer i gater og parker med hele 80 prosent. 

-Ansvaret med å ha en hund, betyr å ta vare på den ute som inne, sier Jose Antonio Vidal fra rådhuset i Xativa. Det er mange mennesker som ikke har hund, og som ikke trenger å tåle å måtte tråkke i ekskrementer i gaten hver eneste dag. 

De fleste innbyggerne er fornøyd med den nye loven, spesielt de med små barn, som fram til nå har vært ute for mange uhell hvor barna deres har ramlet i hundeekskrementer mens de lekte i parken eller har tatt de opp og lagt de i munnen. 

Flere byer på Costa Blanca som er utsatt for det samme problemet, studerer nå å innføre det samme systemet. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter