Redd “turist-frykt” i Alicante

Publisert

Alicante bystyre er bekymret over det de oppfatter som en økende følelse av turistfobi i byen. De siste ukene har ulike nabolagsforeninger uttrykt sin misnøye med spredningen av turistleiligheter utenfor bykjernen. Det er særlig nabolag som Carolinas og El Pla som har organisert samtaler og aksjoner for å protestere mot at denne typen midlertidig innkvartering utvides til tradisjonelle boligområder som disse.

I dette klimaet av dyrking har politiske partier som Compromís oppfordret PPs kommunestyregruppe til å suspendere konsesjoner for turistboliger som ligger i selveierboliger og næringslokaler, slik Valencia har gjort. Rafa Mas, talsmann for Compromís’ kommunegruppe, mener at “Luis Barcala har to alternativer: å ta parti for ulovlighetene, for undergrunnsøkonomien, eller for allmennhetens interesser”.

I Alicante ser man for tiden igjen graffiti som oppfordrer turister til å “dra hjem” (“Tourist, go home”). Byrådet ønsker å roe ned situasjonen, spesielt i oppkjøringen til høysesongen, som starter med Hogueras (bålene) i juni. “Vi kommer ikke til å gi næring til dem som ønsker færre turister”, sa Villar, som som alltid var svært tilbakeholden og forsiktig.

Byrådet opprettholder sitt engasjement for turismen og denne viktige økonomiske sektoren: “Alicante er en turistby, og vi vil gjøre alt vi kan for å sikre at den fortsetter å være det”, forsøkte Villar å avgjøre debatten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter