Real Madrids nye superstjerne

Publisert

Real Madrid er i fyr og flamme. Da 16-årige Martin Ødegaard ble presentert som fotballklubbens nye stjerne på en pressekonferanse i Madrid, var jubelen stor. Søndag 8. februar spilte han sin første offisielle kamp for klubbens B-lag mot Bilbao Athletic.

Den 8. januar i år, ble Martin Ødegaard invitert til å trene sammen med storklubben Real Madrid. Foran øynene til Cristiano Ronaldo, fintet han bort en spiller og satte ballen elegant inn bak Iker Casilla, en av verdens beste keepere. Nå har den unge gutten signert en 6-årskontrakt med klubben og blitt en av Madrids rikeste tenåringer. Ryktene sier han vil bli betalt sirka 5 millioner euro brutto per sesong, noe som utgjør en svimlende sum på 45 000 euro i uken.

Den offensive midtbanespilleren ikke så mye som blunket da han satte seg ned i stolen foran en hær av journalister på pressekonferansen. Mange lurte på om det var noen spesiell grunn til at han valgte Real Madrid og ikke Barcelona, som også var ute etter den talentfulle tenåringen.

DEN BESTE KLUBBEN

være en del av Real Madrid er det beste for meg både sportslig og utenomsportslig, svarte Ødegaard. Dette er den beste klubben for meg å utvikle meg i.

Han la til at Zinedine Zidane, treneren til klubbens B-lag, var en del av grunnen til at han valgte Real Madrid.

Han er en fantastisk trener som har vært en av de beste spillerne i verden.

Da han ble spurt om han også skal spille for Real Madrids A-lag, sa han ydmykt:

-Jeg skal trene litt med førstelaget og litt med andrelaget (Castilla). Vil Ancelotti bruke meg på førstelaget så vil jeg det så klart, og hvis ikke, kan jeg spille på andrelaget.

På spørsmålet om hvem som er hans favorittspiller på Real Madrids A-lag, ristet han på hodet og smilte:

-Cristiano Ronaldo er verdens beste fotballspiller, sa han. Gareth Bale og Isco… Det er så mange at det er ikke verdt å nevne.

Den unge gutten var veldig fornøyd med hvordan han hadde blitt ønsket velkommen av sine nye medspillere.

Jeg følte meg utrolig hjemme da jeg kom hit. Det er litt uvirkelig at jeg sitter her hos den største klubben i verden. Det er en drøm som går i oppfyllelse, enkelt og greit.

HELE FAMILIEN FLYTTER

Den nye superstjernen, som i Madrid blir sett på som den nye David Beckham, fortalte at han har trent veldig mye og på de riktige tingene, og at han føler det er grunnen til at han er der han er nå.

-Jeg føler ikke noe press, egentlig. Selvfølgelig er det noe annet å spille i Real Madrid enn Strømsgodset. Men det er drøm, og en drøm jeg skal nyte.

Midtspilleren sa videre at han så fram til å begynne å trene med Real Madrid.

-Jeg tror det blir utrolig spennende. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang.

Ødegaard var ikke alene på pressekonferansen. På første rad satt familien hans, som har gjort alt for at Martin kunne oppfylle sin drøm om å spille for Real Madrid. Hans far, Hans Erik, vil nå bli en del av den tekniske staben til Castilla. Martins mor og hans søsken skal også flytte til Madrid, hvor en villa i et av byens beste strøk står klar og venter på dem.

Det skulle gå bare noen dager før Ødegaard fikk sin debut. Onsdag 4. februar spilte Real Madrid Castilla og Beijing Guoan en treningskamp hvor Ødegaard spilte i 60 minutter. Kampen tok sted inne på treningsfeltet til Real Madrid – Valdebebas – og var lukket for presse og publikum. Flere lokale medier tvitret at Ødegaard gjorde et godt inntrykk.

-Han var nest sist på to av scoringene til laget, meldte radiokanalen Cadena Cope.

FØRSTE OFISSIELLE KAMP

Zinedine Zidane var ikke i tvil om at han ville bruke klubbens nye juvel i den offisielle kampen mot Bilbao Athletic søndag 8. februar. Kampen var fylt med forventninger både i Spania og Norge. Ødegaard startet på benken.

Da han etter 51 minutter begynte å varme opp, kom det stor applaus fra et ivrig publikum. Tjue minutter senere, var den norske spilleren ute på banen hvor han utmerket seg. Han hadde ballen flere ganger, men ble taklet av Athletic-spillerne som var veldig oppe i kroppen hans.

PUBLIKUM HOLDT PUSTEN

Nordmannen strevde litt med å finne posisjonen sin, men vant et frispark på høyresiden. Det tok han selv, men en medspiller ble avblåst for offside på pasningen. Etter flere veggpasninger, var han nær en skuddmulighet.

Publikum holdt pusten når den norske spilleren noen minutter senere fanget ballen inne i boksen, fintet av en motspiller og forsøkte å slå inn fra høyre. Innlegget gikk imidlertid rett på keeper. Kampen endte i uavgjort 2-2.

Det ble ingen mål fra den unge nordmannen denne gangen. Men alle er enige om at han viser gode tendenser og at dette lover veldig bra. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter