Reagerer på uttalelser om homofile

Publisert

PSOE reagerer på uttalelsene fra den spanske kardinalen Fernando Sebastián. Den nyutnevnte kardinalen sa nylig i et intervju at homofili var en mangel som kunne helbredes. Partiets ansvarlige for likestilling, Purificación Causapié, mener uttalelsene bidrar til å skape fordommer mot homofile. Hun minner om at det finnes flere forskjellige seksualiteter og betegner den enkeltes rett til å leve åpent med sin kjønnsidentitet som en grunnleggende frihet i et demokrati og at den katolske kirke bør respektere slike prinsipper.

Purificación Causapié (bilde), som er medlem av landsstyret i Spanias nest største parti Partido Socialista Obrero Español (PSOE), mener kardinalens uttalelser strider med grunnleggende demokratiske ideer om frihet og at dette er beskyttede prinsipper i den spanske grunnloven. Hun påminner den katolske kirke om at utsagnene er av den typen som i mange land bidrar til diskriminering og vold mot homofile.

Kardinal Fernando Sebastián sa nylig i et intervju med Malaga-avisen SUR at homofili var en «mangel» som kunne «normaliseres ved behandling». Deretter sammenliknet han homofili med sitt eget høye blodtrykk som han så på som en defekt som kunne korrigeres. Han mente også at det ikke var noen fornærmelse å påpeke overfor homoseksuelle at de hadde en mangel, fordi mange tilfeller av homoseksualitet kunne «helbredes og normaliseres med den rette behandlingen». I følge kardinalen handlet det om å fortelle sannheten og si fra når noen har en «defekt» – for «det ville en god venn ha gjort».

Det er ikke første gang slike uttalelser kommer fra høyt hold i den katolske kirke i Spania. Under en tv-sendt gudstjeneste i april 2012 kom den spanske biskopen Juan Antonio Reig Plà med liknende uttalelser der han sammenliknet homofili med sykdom og helvete. Uttalelsene ble direktesendt på spansk tv og møtte sterke reaksjoner, blant annet fra de to organisasjonene for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Spania, COLEGAS og FELGTB. I dette tilfellet ble saken også anmeldt, men ble senere henlagt.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter