Reagerer på Trumps spansk-boikott

Publisert

Dagen etter innsettelsen av USAs nye president Donald Trump var den spanske versjonen av Det hvite hus´nettside fjernet. Også husets spanske representasjon på sosiale medier var ikke lenger tilgjengelig. Endringen skaper reaksjoner i Spania. Landets handelsminister Alfonso Dastis påpekte mandag 23. januar at USA har 52 millioner spansktalende innbyggere og anser innsnevringen av kommunikasjonen som uheldig.

I den nye administrasjonen i Det hvite hus skal det heller ikke finnes noen talsperson for hispanoamerikanere, slik man hadde under forhenværende president Barack Obama. I Trumps regjering skal man også ha unnlatt å ta med ministere med latinamerikansk bakgrunn, noe som i følge den spanske avisen El País ikke har skjedd på 30 år.

Donald Trump ble innsatt som president i USA den 20. januar i år og er nummer 45 i rekken. Den nye republikanske presidenten har fra starten av hatt en kaldere tilnærming til det hispanoamerikanske miljøet enn det som er vanlig for amerikanske presidenter. Han har også tidligere truet med å kaset ut alle «ulovlige» immigranter i landet og vil bygge en mur på grensen mellom USA og Mexico.

Les også: Kaller Donald Trump en klovn

En rekke spanske institusjoner reagerer på den nye spansk-boikotten. Leder for det anerkjente språkinstituttet Cervantes, Víctor García, sier til avisen El Pais at handlingen har en «alvorlig» symbolsk betydning. Han påpeker at 18 prosent av USAs befolkning snakker spansk. Av disse anser 95 prosent det som viktig å opprettholde morsmålet for egen del, for sine barn og barnebarn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter