Reagerer på politiet i Barcelona

Publisert

Politiet i Barcelona får kritikk for håndteringen av konflikten i bydelen Gràcia. Til sammen rundt et hundretalls personer er så langt skadet i konfrontasjonene som har pågått siden en gruppe husokkupanter 23. mai ble kastet ut av en bygning i Travessera de Gràcia. I en uttalelse fra nabolagsforeningen Federación de Asociaciones Vecinales de Barcelona (FAVB) heter det at politiets voldsbruk ikke står i forhold til situasjonen og at byens innbyggere ikke fortjener et slikt politi.

FAVB reagerer på voldsbruken i Gràcia, både den som kommer fra demonstrantene og den som kommer fra politiet. Det påpekes at den mest aggressive oppførselen blant de som protesterer kommer fra folk som ikke bor i bydelen.

Lørdag og søndag 28. mai og 29. mai kom det til nye sammenstøt. I en uttallelse gjengitt i avisen El País blir det meldt om politi som slår med køller selv om demonstrantene ikke gjør motstand. Politiet skal også ha skutt med gummikuler.

Byens ordfører Ada Colau har gått ut og oppfordret det katalanske politiet Mossos d´Esquadra om å vise måtehold i aksjonene. Til nå er rundt hundre personer skadet og flere er arrestert.

Om bagrunnen for konflikten les: Tredje døgn med opptøyer i Barcelona

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: