Råtnende tang skal forbli på strendene

Publisert

Et nytt dekret forbyr at kommuner i Valencia-regionen fjerner tang fra strendene i perioden 15. oktober til 15. mars.

At strender på Costa Blanca får et tykt, ofte stinkende, dekke av tang er en naturlig prosess. Dette brune dekket reduserer erosjon av stranden nettopp i disse månedene hvor vinterstormer kan ta med seg mye masse til havs. Algene demper både bølger og strøm.

Erosjon er et stort problem langs den spanske Middelhavskysten. Uvettig utbygging av ferieboliger i strandsonen har i stor grad ødelagt det naturlige systemet som har holdt erosjon i sjakk.

Man estimerer at det av algene blir 35-40 tonn tørr organisk materie pr hekter pr år. Algene er viktige for økosystemet i området. Blant annet tilfører algene oksygen til vannet og når de råtner blir de til gjødsel i det næring tilføres strandområdet.

Må informere turistene

Det illeluktende brune dekket kan være til irritasjon for turistene. Derfor bruker lokale rådhus millioner av Euro hvert år på å fjerne dette ved bruk av tunge maskiner. Forbudet vil spare kommunene for disse utgiftene. Og ved å informere turistene om hvor viktig denne «plagen» er for å beskytte stranden håper man å få mindre klager.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter