20.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Rapper får ti dager på å melde seg i fengsel

Domstolen, Audiencia Nacional, har gitt en rapper fra Katalonia ti dager på å melde seg til soning i en dom som mange mener griper inn i folks ytringsfrihet i Spania.

Rapperen ble også dømt for liknende forhold i 2014 men unngikk den gangen å sone i fengsel for sine ytringer. At dette er andre gangen han dømmes for samme forholdet fremheves som årsak til at han nå ikke slipper soning. Han håpet i siste stund på å unngå å sone denne siste dommen fra 2018, men opplyste selv via Twitter at han nå må sone.

Den katalanske rapperen Pablo Hasél ble i 2018 dømt til to års fengsel for rappetekster og Twitter-meldinger om det spanske kongehuset og den spanske stat. I følge dommen fra Audiencia Nacional har Hasél med sine referanser til blant annet ETA og Grapo gjort seg skyldig i oppfordring til hatkriminalitet og terrorisme. Hovedpersonen mener dommen er politisk og angrer hverken på sangtekstene eller meldingene på internett.

Etter å ha mottatt dommen fredag 2. mars 2018 uttalte Pablo Hasél (1988) at han «ville gjort det samme om igjen». Samme kveld la han ut lagt ut flere av Twitter-meldingene han ble dømt for på nytt. Et av ankepunktene i saken er rapperens kommentar om behovet for motstand mot spanske styresmakter. I en av meldingene skriver Hasél at «demonstrasjoner er nødvendige, men ikke nok, vi støtter de som har gått lenger». Sammen med referanser til de militante separatistgruppene ETA og Grapo mener dommerne i saken at denne meldingen må forståes som at han oppfordrer til vold og terrorhandlinger, noe som er straffbart etter spansk lov.

Relaterte saker

- Advertisement -