Rapper får ti dager på å melde seg i fengsel

Publisert

Domstolen, Audiencia Nacional, har gitt en rapper fra Katalonia ti dager på å melde seg til soning i en dom som mange mener griper inn i folks ytringsfrihet i Spania.

Rapperen ble også dømt for liknende forhold i 2014 men unngikk den gangen å sone i fengsel for sine ytringer. At dette er andre gangen han dømmes for samme forholdet fremheves som årsak til at han nå ikke slipper soning. Han håpet i siste stund på å unngå å sone denne siste dommen fra 2018, men opplyste selv via Twitter at han nå må sone.

Den katalanske rapperen Pablo Hasél ble i 2018 dømt til to års fengsel for rappetekster og Twitter-meldinger om det spanske kongehuset og den spanske stat. I følge dommen fra Audiencia Nacional har Hasél med sine referanser til blant annet ETA og Grapo gjort seg skyldig i oppfordring til hatkriminalitet og terrorisme. Hovedpersonen mener dommen er politisk og angrer hverken på sangtekstene eller meldingene på internett.

Etter å ha mottatt dommen fredag 2. mars 2018 uttalte Pablo Hasél (1988) at han «ville gjort det samme om igjen». Samme kveld la han ut lagt ut flere av Twitter-meldingene han ble dømt for på nytt. Et av ankepunktene i saken er rapperens kommentar om behovet for motstand mot spanske styresmakter. I en av meldingene skriver Hasél at «demonstrasjoner er nødvendige, men ikke nok, vi støtter de som har gått lenger». Sammen med referanser til de militante separatistgruppene ETA og Grapo mener dommerne i saken at denne meldingen må forståes som at han oppfordrer til vold og terrorhandlinger, noe som er straffbart etter spansk lov.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter