«Rajoy visste om skjulte regnskaper»

Publisert

Partido Populars tidligere kasserer Luis Bárcenas mener statsminister Mariano Rajoy siden dag én har visst om partiets skjulte regnskaper. Bárcenas som slapp ut fra varetekt torsdag 22. januar betegner det som «absurd» at partiledelsen ikke skal ha kjent til den ulovlige finansieringen og avviser påstanden om at han har vært alene om alt. Den bedrageritiltalte eks-politikeren holder imidlertid PPs forhenværende partileder og statsminister i Spania fra 1996 til 2004, José María Aznar, utenfor saken.

Hvorfor Rajoy skulle kjent til partiets mangeårige korrupte finansieringen, men ikke Aznar har Bárcenas ikke forklart. På spørsmål om sin fremtid i PP, har Bárcenas imidlertid fortalt at han ønsker seg tilbake til partiet. Da kan han trenge en støttespiller, som for eksempel Aznar.

De to partilederne Rajoy og Aznar anses for å besitte hver sin fløy i partiet. Rajoy har for lengst snudd Bárcenas ryggen og sagt at det var feil å stole på den tidligere kassereren, mens Aznar som avgått partileder og utenfor medias søkelys i saken ikke har trengt å gjøre samme.

Da tiltalen mot Bárcenas kom i Gürtel-saken, ble han utvist av partiet. Den nåværende partiledelsen har i klare ordelag tatt avstand fram ham, spesielt etter at han i juni 2013 ble varetektsfengslet og for alvor begynte å fortelle om partiets mørke fortid, en historie som handler om skjult finansiering, korrupsjon og utbetaling av svarte bonuspenger til ledelsen i partiet, statsminister og partileder Mariano Rajoy inkludert.

Les også: Sliter med å bortforklare korrupsjon

Foto: Luis Bárcenas (t.v) og Spanias statsminister Mariano Rajoy fra Partido Popular.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter