Rajoy visste om PPs korrupsjon

Publisert

Spanias statsminister Mariano Rajoy visste om Partido Populars korrupsjon i Valencia-provinsen. Det hevder tidligere direktør av Imelsa, et av provinsadministrasjonens offentlige foretak som partiets representanter angivelig brukte til å inngå kontrakter med forskjellige firmaer i bytte mot kommisjoner. I følge eks-direktøren var både statsministeren og tidligere president i Valencia-regionen, Francisco Camps, innforstått med hvordan det korrupte nettverket fungerte.

Tidligere direktør for Imelsa, Marcos Benavent, hevdet i retten fredag 23. september at både statsminister Rajoy og tidligere Valencia-president Camps kjente til betalingen av kommisjoner til PPs politikere. I følge eks-direktøren var også nåværende partileder i provinsen Valencia, Vicente Betoret, med på møtene der godtgjørelsene ble fordelt, den såkalte «3-prosenten».

Les også: PP: To på tiltalebenken, én i fengsel

Benavent, som selv står tiltalt i saken (kjent som Taula-saken) hevder også at det regionale selskapet Ciegsa ble brukt på samme måte. Ciegsa (Construcciones e Infraestructuras Educativas de la Generalitat Valenciana) er et offentlig foretak som har hatt i oppgave å bygge Valencia-regionens skoler de siste femten årene.

Politiets anti-korrupsjonsenhet har tidligere kommet med avsløringer som tilsier at sistnevnte firma under PPs ledelse ble brukt til å overprise jobber for rundt en milliard euro, penger som skal ha havnet i lommene på PP-politikere og aktører i det private næringsliv i Valencia-regionen.

Les også: Svindlet millioner fra skolebygging

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter