Rådhuset ga alkohol til menn og en vaskeklut til kvinner i en landsbyen

Publisert

Til tross for at gesten vakte spørsmål om sjåvinisme, sa kommunestyret i Granada-provinsen i Andalucía at det ikke var noen ondsinnede hensikter og at de ikke så noe galt i gavevalget.

Et kommunestyre i Granada-provinsen i Andalucía har fått folk til å heve øyenbrynene etter å ha delt ut alkohol til menn og en vaskeklut til kvinner i forbindelse med den årlige pikniken som rådhuset arrangerer for landsbyens eldre befolkning.

De drøyt 700 innbyggerne i Albondón, en liten kommune i Alpujarra-regionen, feiret San Luis-festen 24., 25. og 26. august i år, slik de gjør hvert år. Blant de vanlige arrangementene som har funnet sted i mer enn ti år, har de eldre i landsbyen sin egen spesielle feiring, en piknik som arrangeres av rådhuset i samarbeid med kvinneforeningen Sierra y Mar.

Hvert år gir arrangørene av denne eldresamlingen en gave til deltakerne. Men i år har gaven skapt kontrovers, etter at mennene fikk en flaske alkohol, mens kvinnene fikk et dekorert krus med en vaskeklut inni.

Opposisjonspolitikerne i Albondón kritiserte gesten. «Sosialistpartiet (i regjering) kjemper for likestilling, men unnlater å gå foran med et godt eksempel i situasjoner som dette», sa de til SUR. De fortalte at de har mottatt klager på gavene, som de mener er sjåvinisme, og ba om en forklaring fra kommuneledelsen.

Men rådhuset sa at de ikke hadde mottatt noen klager og at «det er en tradisjon å gi noe til de eldre i høytiden, hvert år noe forskjellig, og i år har det blitt gjort på denne måten». Kommunen la til at den ikke forsto hvordan dette kunne skape kontroverser, og at den heller ikke så noe galt i valget av gaver.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter