Rådhusene er den primære kilden til korrupsjon

Publisert

78% av anmeldelser for korrupsjon i Alicante-provinsen gjelder saker på kommunale rådhus. Skal man tro anmeldelsene er det kommunale rådhus som er den primære kilden til korrupsjon i samfunnet.

Kommunale kontrakter, ansettelse av personale, eiendoms-saker er alle gjengangere blant de tema som fører til anmeldelser fra publikum med anklager om korrupsjon.

Dette er konklusjonen i den rapporten som er lagt fram av Valencia-regionens anti-korrupsjons byrå, AVAF (Agencia Valenciana Antifraude). 77,8% av de varsler og anmeldelser byrået mottok i 2019 gjelder forhold ved kommunale rådhus. Byrået ble opprettet i 2017 for å bekjempe svindel i offentlig sektor og den korrupsjonen som spanjoler flest ser på som ett av landets største problem.

I den rapporten som er lagt frem av AVAF står det ingen detaljer om hvilke kommuner som har flest anmeldelser retter imot seg. Organisasjonen sier dette er fordi at en anmeldelse ikke nødvendigvis fører til dom.

23% av anmeldelsene i 2019 gjalt Alicante-provinsen hvor 168 anmeldelser ble gjort mot den offentlige administrasjonen i provinsen. 49% gjelder forhold i Valencia-provinsen og 10.1% Castellon. 17.2% er anmeldelser mot den regionale administrasjonen Communidad Valenciana.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter