Pub-eier i fengsel for høy musikk

Publisert

En pub-eier er av en spansk domstol dømt til 3,5 års fengsel for å ha spilt for høy musikk. Mannen som drev serveringsstedet Pub Dragon i Brunete utenfor Madrid skal ha holdt et støynivå på over 100 desibel, noe som over tid skal ha forårsaket søvnforstyrrelser, angst og depresjon hos naboen.

Pub-saken i Brunete havnet først i retten etter en rekke klager til kommunen. Disse skal ha kommet fra kvinnen som sammen med sin mann og deres datter bodde i etasjen over serveringsstedet. Forholdet går tilbake til 2011 da mannen som nå er dømt åpnet puben i underetasjen. Frem til da skal stedet der familien bodde ha vært et stille nabolag.

Til familiens forskrekkelse hadde puben alle papirene i orden fra kommunen med skjenkebevilling og lisens til drift. Familien skal derfor først ha forsøkt å snakke med eieren av utestedet personlig. Da det ikke førte frem tok de saken videre til kommunen.

Først etter opp mot tredve henvendelser til kommunen ble en funksjonær sendt ut for å foreta lydmålinger. Da ble det avslørt at serveringsstedets musikkanlegg jamt over holdt et støynivå på over 100 desibel, noe som inne på soverommet til familien over ble målt til 46 desibel. Dermed hadde familien en sak og kunne anmelde eieren.

Mannen som nå har startet soning, skal først ha anket dommen i håp om å få den redusert til to år. Etter spansk lov slipper man å sone fengselsstraffer som er på to år eller mindre hvis man ikke er tidligere straffedømt. Anken ble imidlertid avvist av provinsdomstolen i Madrid. Dermed måtte mannen inn og sone 3,5 års fengsel, en straff han påbegynte i oktober, skriver avisen El Confidencial. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter