Protester etter at spanias Euro 2024 vinnere sang “Gibraltar er spansk”

Publisert

Gibraltars myndigheter har vært raske med å reagere på tilropene fra de spanske fotballspillerne da de feiret EM 2024-finaleseieren mot England under en velkomstfest i Madrid.

Flere av spillerne, deriblant Álvaro Morata og Rodrigo Hernández, ropte gjentatte ganger “Gibraltar es español”, mens publikum i Cibeles sang tilbake.

Men situasjonen har ikke falt i god jord på klippen. “Gibraltars regjering er skuffet over at flere spillere på det spanske herrelandslaget i fotball feiret seieren i EM ved å synge harske kommentarer om Gibraltar”, heter det i en uttalelse.

“Dette er en helt unødvendig sammenblanding av en stor sportslig suksess med diskriminerende politiske uttalelser som er svært krenkende for gibraltarere”, lagt til.

Beklagelig å gjøre det under en feiring

De mener at “den uheldige bruken av feiringen i forbindelse med EM-seieren til å fremme ideen om å tilrane seg Gibraltars territorium er i strid med prinsippet om at idrett ikke skal brukes til å fremme politisk kontroversielle ideologier”.

Sangen ble først startet av landslagets kaptein, Álvaro Morata, og kort tid etter var det Rodri, en Manchester City-spiller, som fortsatte sangen. “Du spiller i England, kompis”, sa Morata til Rodri, som ikke la skjul på det. “Jeg bryr meg ikke”, svarte han etter å ha latt seg rive med av euforien som preget alle De La Fuentes menn i den spanske hovedstaden etter den historiske seieren i Berlin søndag kveld.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter