Protest mot drap på kvinner «sensurert»

Publisert

Studenter ved høyskolen for design og kunst i Valencia (EASD) lagde i slutten av januar en protest mot menns vold mot kvinner i Spania. Noen timer etter hadde noen systematisk sprayet over deler av den visuelle markeringen.

Installasjonen er en protest mot at vi har passert 250 kvinner drept i Spania av sine menn, kjærester eller eks-kjærester, de siste fem årene. Tallet ofre dobles om man teller med «feminicidios», altså flere typer menns drap på kvinner ofte med et motiv av seksuell art eller knyttet til menns «ære».

Chus Martínez er student ved andre året på EASD, hun sier motivet er valgt for gi assosiasjoner til et slakteri. Vi ønsket å vise dagens situasjon som bare er voksende, kvinner drepes av menn av sjåvinistiske og kvinnehat.

Bare timer etter ferdigstillelse har noen tatt turen til kunst-skolen. Systematisk har man sprayet «klær» på alle de nakne figurene som over natten har fått på-sprayet undertøy.

Martínez sier det virker som at nakenhet provoserer noen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter