Prisen på strøm skal opp

Publisert

Strøm skal bli dyrere i oktober. Det opplyser industriminister José Manuel Soria (PP). Økningen er på 3,1 prosent og skyldes konkurranse på leverandørsiden. Uten statlige subsidier ville økningen vært større. I tillegg til å ta noe av prisstigningen, lar staten sine avgifter ligge fast.

Det er fjerde gang i år at strømprisene stiger. Også i januar (+3), juli (+1,2) og august (+3,2) gikk satsene opp. Det siste året har imidlertid utviklingen også godt andre veien, i desember i fjor (-2,3) og i april i år (-6,6). Alt i alt er økningen fra oktober i fjor til oktober i år derfor ikke på mer enn 1 til 2 prosent. Sammenlikner man dagens prisnivå med nivået for ti år siden, er imidlertid økningen betraktelig. I følge tall fra bransjen gikk prisene på strøm i gjennomsnitt opp med 63 prosent fra 2003 til 2011.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter