8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Prinsessens ektemann risikerer 19 år

Prinsesse Cristina av Spanias ektemann Iñaki Urdangarin risikerer en dom på 19 års fengsel for bedrageri. Aktoratet opprettholder dermed påstanden mot den tidligere håndballproffen. Selv risikerer pinsessen åtte år for skatteunndragelse. Urdangarín-saken, eller Nóos-saken som den også kalles, gjelder styringen av nonprofit-organisasjonen Instituto Nóos som Iñaki Urdangarin i flere år var leder for og der han sammen med sin kollega Diego Torres skal ha underslått offentlige midler for 6,2 millioner euro.

Urdangarín skal ha brukt firmaet Aizóon som han eier sammen med sin kone prinsesse Cristina til å hvitvaske midlene. Det er gjennom dette firmaet at også prinsessen er involvert. Hun er anklaget for å ha medvirket til unndragelse av skatt for flere hundre tusen euro, et forhold som går tilbake til perioden 2007 og 2008.

Prinsessen var tidligere også tiltalt for å ha medvirket til hvitvasking av penger gjennom samme firma. Det siste tiltalepunktet ble imidlertid senere frafalt.

En stund var det også usikkerert om prinsessens anmelder Manos Limpias ville trekke den siste anklagen mot henne. Den konservative organisjonen er i løpet av saken selv kommet under etterforskning for utpresning, men har likevel besluttet å opprettholde anklagen.

Les også: Prinsessens anklagere mistenkt for utpressing

Prinsesse Cristina er søster til Spanias kong Felipe VI og nummer seks i arverekken til den spanske tronen. Les mer om prinsessens rolle i Urdangarín-saken: Havner likevel på tiltalebenken

 


 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]