Prinsessens anklagere mistenkt for utpressing

Publisert

Stiftelsen som startet straffesaken mot Spanias prinsesse Kristina skal ha forsøkt å presse banker for tre millioner Euro for å ikke «gå etter» prinsessen.
Den kontroversielle stiftelsen «Manos Limpias» (Rene hender) har fått lys på seg som følge av deres prosess mot Prinsesse Kristina. Det var de som selv satte i gang prosessen mot prinsessen etter at påtalemyndigheten først henla saken.

«Manos Limpias» står langt ute på høyresiden i spansk politikk, sammen med «Ausbanc» som offisielt forsvarer interessene til bankkunder. Begge er ledet av personer med kjente høyreekstreme sympatier som har utnyttet av sine nøkkelroller for å presse bedrifter og privatpersoner for millioner. Manos Limpias har spesialisert seg på å drive private straffesaker og er de som klarte å sette prinsessen Cristina på benken i saken omtalt som «Noos». Prinsessens forsvarer sier at syndikatets formann, Miguel Bernad skal ha ringt og bedt om tre millioner euro fra Sabadell og CaixaBank for å legge bort anklagene mot prinsessen.

Anklagene mot Ausbanc er liknende. De har selv fremstilt seg som bankkundenes forsvarer. I praksis tok de gode penger for ikke å bringe søksmål mot enkeltbanker. Utpressing burde ha gått ut på at bankene ble tvunget til å annonsere i AusbancDirektørens magasin. I bytte, la organisasjonen være å gå etter banken og skrev samtidig positivt om den i avisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter