Prinsesse Cristina risikerer ny tiltale

Publisert

Det spanske kongeparets datter Infanta Cristina ble tidligere i år fritatt for bedragerianklager i Urdangarín-saken. En stund hadde hun status som tiltalt, men fikk senere gjort om tiltalebeslutningen. Nå står imidlertid prinsessen igjen i fare for å havne på tiltalebenken. I følge nye opplysninger i saken skal hun ha fått overført 150.000 euro til sin personlige konto, penger som kan knyttes til bedragerispørsmålet.

 

Caso Urdangarín har pågått i snart to år. Først ble det tatt ut tiltale mot prinsessens ektemann Iñaki Urdangarín og hans kompanjong Diego Torres. De to ble tiltalt for bedrageri av flere millioner euro gjennom organisasjonen Instituto Nóos. Senere ble også prinsessen trukket inn. Hun og ektemannen ble beskyldt for å ha brukt sin status som medlemmer av kongehuset til å skaffe offentlige støtte til organisasjonens prosjekter, for deretter å overføre pengene til seg selv via firmaet Aizóon. Prinsessen ble tiltalt i april i år, men domstolen på Palma på Mallorca bestemte senere at tiltalen skulle frafalles. Samtidig ble det opplyst at spørsmålet om skatteunndragelse og hvitvasking av penger fremdeles ikke var avklart. Det er etterforskningen av dette forholdet som nå kan føre til en ny tiltale.

 

 

Konkret handler det om to overføringer på 125.000 og 25.000 euro som skal ha blitt gjort i 2006. På det tidspunktet var aktiviteten i Instituto Nóos på sitt høyeste. De to beløpene skal først ha blitt overført til en konto som Infanta Cristina og ektemannen hadde sammen, for deretter å bli overført til prinsessens personlige bankkonto. Dommeren i saken har bedt skattemyndighetene om mer informasjon i saken og vil på bakgrunn av denne avgjøre hvorvidt det skal tas ut ny tiltale mot prinsessen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter