Prest arrestert for overgrep i Catalonia

Publisert

En 63 år gammel katolsk prest ble onsdag 5. februar arrestert for overgrep på tre mindreårige gutter ved et menighetssenter utenfor Barcelona. Overgrepene skal ha skjedd de siste to månedene. De tre guttene er brødre i alderen 10 til 15 år som gikk hos presten for å få religionsundervisning. Arrestasjonen skjer samtidig med at FN legger press på Vatikanet om å gjøre mer for å unngå overgrep i Den katolske kirke.

Erkebiskopen i Barcelona skal ha permittert den arresterte presten. Samtidig ble det bemerket at kirken respekterer prinsippet om at man er uskyldig til det motsatte er bevist. Overgrepene som skal ha skjedd ved en menighet i Santa Coloma de Gramenet, nabokommunen til Barcelona, ble kjent etter at den eldste av brødrene fortalte foreldrene at han var blitt utsatt for et forsøk på overgrep. Senere kom det frem at hans to yngre brødre allerede var ofre.

 

Overgrepene skal ha skjedd da presten var alene med hver enkelt av brødrene, slik at ingen av dem visste hva som foregikk med de andre. Politiet i Catalonia vil nå etterforske saken og utelukker ikke at det kan være snakk om flere tilfeller.

Presten ble arrestert samme dag som FN la frem en rapport der de kritiserer Vatikanet for ikke å gjøre nok for å forebygge overgrep mot mindreårige i Den katolske kirke. Kritikken kommer fra FNs komité for barns rettigheter som uttrykker bekymring over situasjonen og mener at alle ansatte innunder kirkens virkeområde som har begått seksuelle overgrep eller er mistenkt for det, må fjernes fra sine stillinger og anmeldes til politiet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter