Ber EU legge presse Spania til å stoppe tyrefekting

Publisert

Det spanske politiske partiet PACMA, som kjemper for dyrs rettigheter, vil at EU skal legge press på den spanske regjeringen for å forby tyrefekting. De kaller hendelsene en “nasjonal skam” som ikke støttes av et flertall av befolkningen.

Lørdag ble det holdt demonstrasjoner i Madrid, blant annet av en dyrerettighetsgruppe fra Fuengirola, under parolen Mission Abolition. Den støyende demonstrasjonen, ledet av PACMA, startet på Plaza de Toros de Las Ventas kl. 18.00 og gikk langs flere gater i sentrum av Madrid.

PACMAs leder, Javier Luna, har i flere uttalelser til Europa Press sagt at hovedmålet med demonstrasjonen er å avskaffe all tyrefekting i hele Spania.

“Det spanske samfunnet fordømmer dem. Flertallet er imot dem. Det er verken kunst eller kultur”, sier han.

Luna vil at EU skal “legge press på den spanske regjeringen” for å forby alle aktiviteter som involverer tyrefekting. De vil at Spania skal gjøre om arenaene for tyrefekting til kulturarenaer, noe andre land allerede har gjort.

Ett av disse landene er Portugal

Medlem av det portugisiske parlamentet Inés Sousa Rial, som representerer partiet Folk, dyr og natur, beskrev avskaffelsen av tyrefekting som et “spørsmål om rettferdighet”. “Det er på tide å sette en stopper for denne typen barbari og tortur i det 21. århundre, som verken er kultur eller underholdning”, sa hun. Hun fremhevet også de emosjonelle og psykologiske skadene disse aktivitetene kan ha på barn, ettersom de er svært voldelige.

Demonstrantene ønsker at støtten til tyrefekting skal kanaliseres til dyrepleie og dyrevern. På den måten kan folk få se okser i naturlige omgivelser, og de som lever av tyrefekting, kan få en ny karriere og slipper å lide økonomisk under avskaffelsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter