PP vil begrense streikeretten

Publisert

Statsminister Mariano Rajoy og Partido Popular ønsker å begrense streikeretten i Spania. Forslaget kommer etter den to uker lange renholdsstreiken i Madrid. Samtidig vil partiet ha hardere sanksjoner mot demonstranter. Landets fagforeninger reagerer på forslaget. Lørdag 23. november ble det demonstrert mot endringene og mot regjeringens reformer.

Partido Popular har sett seg lei på alle streikene i Spania og vurderer å endre streikeloven. Renholdsstreiken i Madrid fra 5. til 18. november skapte delvis kaos i hovedstaden med overfylte containere, søppel i gatene og med hærverk på søppelkasser og parkerte biler for flere hundretusen euro. Byens ordfører, Ana Botella (PP), gikk etter streiken ut og sa at man burde begrense retten til å streike for å unngå slike situasjoner i fremtiden. Uttalelsen har etter det fått støtte av flere medlemmer av partiet, inkludert statsminister Mariano Rajoy. PP vil nå se på muligheten for å regulere streikeretten og skape bedre garantier for at det under en streik eksisterer et minimum av tjenester. Samtidig foreslår partiet å sette opp bøtene for ulovlig streiking.

PP går også inn for høyere bøter for demonstranter. Demonstrasjoner som skjer for nære Kongressbygningen i Madrid og andre offentlige bygg vil kunne bøtelegges med 600.000 euro, mens fornærmelser mot politiet under demonstrasjoner vil bli straffet med 30.000 euro. Det skal også slås hardere ned på demonstranter som bruker hjelm eller hetter og som tar bilder av politiet.

Fagorganisasjonen reagerer på regjeringens nye forslag. Lørdag 23. november ble det demonstrert i flere byer. I Valencia-regionen tok folk til gatene i de tre provinshovedstedene Castellón, Valencia og Alicante. De store spanske fagorganisasjonene UGT og CC OO kritiserer regjeringens reformer og sier nei til nye innsparinger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter