12.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

PP-veteran Rita Barberá er død

Partido Populars mangeårige frontfigur i Valencia, Rita Barberá, er død av hjerteinfarkt 68 år gammel. Barberá som var ordfører i Valencia i hele 24 år hadde helt frem til det siste en fremtredende rolle i det spanske regjeringspartiet. Tidligere i år ble hun imidlertid nødt til å forlate partiet etter å ha blitt tiltalt for bedrageri i korrupsjonssaken Caso Taula. Barberá ble om morgenen onsdag 23. november funnet død på et hotellrom i Madrid der hun oppholdt seg i forbindelse med rettssaken.

Rita Barberá var ordfører for de konservative i Valencia i 24 år fra 1991 til 2015. Hun hadde i mange år en fremtredende rolle i Partido Popular og regnes som en av de som var med på å bygge opp partiet i Valencia-regionen. I lokalvalget i mai 2015 måtte hun imidlertid se seg slått av opposisjonen. Etter valgnederlaget ble hun tiltrodd rollen som medlem av Senatet i Madrid, overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen.

I september i år ble det for spansk høyesterett innledet etterforskning mot Barberá. Hun ble senere tiltalt for hvitvasking av penger i forbindelse med finansieringen av PP i Valencia. Forholdet inngår i en større korrupsjonssak kjent som Caso Taula der et femtitalls personer står tiltalt.

Taula-saken: Korrupsjon satt i system

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]