PP-topp arrestert i Madrid

Publisert

Opprullingen av regjeringspartiet Partido Populars mange korrupsjonssaker fortsetter. Onsdag 19. april ble tidligere partileder i Madrid-regionen Ignacio González arrestert mistenkt for korrupsjon fra tiden han var regionspresident. Opposisjonspartiene i den spanske kongressen anslår at 35 millioner euro av offentlige midler er kommet på avveie. Tapet skal være knyttet til uklare investeringer i Brasil.  

Saken som nå raser for fullt i Madrid gjelder regionens vannverk Canal de Isabel II de Madrid, et offentlig foretak som under Ignacio González´ ledelse skal ha tapt rundt 35 millioner euro på et uklart oppkjøp i Brasil.

Selskapet Emissao ble kjøpt av Comunidad de Madrid for 21,5 millioner euro i 2013. Én måned senere var selskapet verdt bare halvparten av prisen og etter et år bare en fjerdedel. I dag går firmaet angivelig med tap. Tidligere regionspresident Gonzálezer er anklaget for å ha kjøpt selskapet til grov overpris. Mistanke om korrupsjon i forbindelser med oppkjøpet førte til arrestasjonen 19. april.

Politiet frykter at kjøpet i Brasil ble brukt for å kanalisere millioner av euro fra det offentlige over i lommene på privatpersoner knyttet til Partido Popular. Det er ventet flere arrestasjoner i dagene som kommer, skriver avisen El País.

Jaime Ignacio González González var regionspresident i Madrid fra 2012 til 2015 og partileder for Partido Popular i samme region fra 2011 til 2014.


Les om andre korrupsjonssaker i PP:

Statsministeren må i retten og forklare seg om korrupsjon

Finansminister drev med hvitvasking

PP-korrupsjon inn for retten

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter