PP suspenderer sine politikere i Valencia

Publisert

Partido Popular suspenderer 18 av sine kommunepolitikere i Valencia. De suspenderte står tiltalt for ulovlig finansiering av partiet i forrige valgkamp og vil fremover fungere som uavhengige representanter. Avgjørelsen ble tatt etter at representantene selv nektet å trekke seg fra partiet. Dersom etterforskningen går videre til rettssak, blir de dimittert.

Suspensjonen gjelder så å si alle partiets nåværende kommunevalgte i Valencia, samt flere fra den forrige ledelsen. Partiets tidligere ordfører i byen Rita Barberá er imidlertid unntatt fra suspensjonen, angivelig fordi hun ikke lenger er politiker i kommunen. Den 67 år gamle PP-veteranen er også skånet fra tiltale i saken fordi hun er senator i den spanske nasjonalforsamlingen i Madrid.

Barberá som var Valencias ordfører gjennom 24 år måtte etter valget i mai 2015 se seg slått av opposisjonen. Etter valgnederlaget ble hun tiltrodd rollen som medlem av Senatet i Madrid, overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen. Dermed oppnådde hun også immunitet fra straffeforfølgelse overfor andre domstoler enn høyesterett og har derfor ikke kunnet tiltales i den pågående korrupsjonssaken i hjembyen.

Les også: PP gransker eget byråd i Valencia

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter