8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

PP suspenderer sine politikere i Valencia

Partido Popular suspenderer 18 av sine kommunepolitikere i Valencia. De suspenderte står tiltalt for ulovlig finansiering av partiet i forrige valgkamp og vil fremover fungere som uavhengige representanter. Avgjørelsen ble tatt etter at representantene selv nektet å trekke seg fra partiet. Dersom etterforskningen går videre til rettssak, blir de dimittert.

Suspensjonen gjelder så å si alle partiets nåværende kommunevalgte i Valencia, samt flere fra den forrige ledelsen. Partiets tidligere ordfører i byen Rita Barberá er imidlertid unntatt fra suspensjonen, angivelig fordi hun ikke lenger er politiker i kommunen. Den 67 år gamle PP-veteranen er også skånet fra tiltale i saken fordi hun er senator i den spanske nasjonalforsamlingen i Madrid.

Barberá som var Valencias ordfører gjennom 24 år måtte etter valget i mai 2015 se seg slått av opposisjonen. Etter valgnederlaget ble hun tiltrodd rollen som medlem av Senatet i Madrid, overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen. Dermed oppnådde hun også immunitet fra straffeforfølgelse overfor andre domstoler enn høyesterett og har derfor ikke kunnet tiltales i den pågående korrupsjonssaken i hjembyen.

Les også: PP gransker eget byråd i Valencia

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]