PP styrket etter Galicia-valget

Publisert

Statsminister Mariano Rajoy og regjeringspartiet Partido Popular kom styrket ut av regionsvalget i Galicia søndag 25. september. Sittende regionspresident Alberto Núñez Feijóo fikk over 47 prosent av stemmene og sikret seg dermed absolutt flertall i det galisiske parlamentet for tredje periode på rad.

Valgresultatet til PP i Galicia søndag 25. september anses av mange som en tillitserklæring til statsminister Mariano Rajoy. Spania har de siste ni månedene hatt to parlamentsvalg uten at det har resultert i en ny regjering. Fungerende statsminister Mariano Rajoy og det konservative Partido Popular har forsøkt å danne en mindretallsregjering, men har ikke fått nok støtte fra de andre partiene i nasjonalforsamlingen.

Etter Rajoys mislykkede investitur i begynnelsen av september har initiativet til å danne regjering nok en gang havnet hos opposisjonspartiet PSOE og partileder Pedro Sánchez. Den spanske arbeiderpartilederen har gitt uttrykk for at han ønsker å forhandle med Podemos på venstresiden og sentrum-høyrepartiet Ciudadanos. Flere i PSOEs ledelse mener imidlertid at Sánchez heller bør godta en mindretallsregjering fra PP og innta plassen som et sterkt opposisjonsparti i Kongressen. Dersom ingen av partiene blir enige om regjering, går det mot nok et parlamentsvalg – det tredje på ett år.


Nasjonalistpartiet vant i Baskerland

Samtidig med valget i Galicia var det valg i Baskerland. Det baskiske nasjonalistpartiet Partido Nacionalista Vasco (PNV) vant en overlegen seier. Partileder Iñigo Urkullu befester dermed sin posisjon som president i regionen med en oppslutning på 37,6 prosent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter